Суспільство
28 квітня 2018
Ірина Геращенко дала оцінку квітневій сесії ПАРЄ
Квітнева сесія Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі.
news-image
Квітнева сесія Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі прогнозувалася нами як надскладна. А виявилася вдала і переможна.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник Голови Верховної Ради, член постійної делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко, передає «Є!».

Очікувалося, що проросійське лобі активізує зусилля по поверненню російської делегації, Генсек РЄ в своєму улесливому привітанні Путіна й словом не згадав Крим, бюро голосами лівих і любителів Кремля провалило ініціативу українців і британців по дебатам по Криму і Солсбері. Але. Командна, злагоджена робота нашої делегації переламала ситуацію, - інформує Геращенко.

За її словами, "нам вдалося: внести поправку в резолюцію по невиконанню резолюцій країнами - членами РЄ про фактичний контроль РФ на окупованому Донбасі. Дебати по Сирії стали дебатами по злочинам РФ і в Сирії, і на Донбасі, і в Солсбері, і в Криму. В резолюціях по протидії гібридній війні і ВПО згадуються злочини РФ і причетність до всіх війн на континенті, й реальних і гібридних. Ялова резолюція по корупції вийшла зубатою, а під час дискусії РФ і її друзі звучали частіше, аніж Азербайджан".

Перший заступник голови ВР також повідомляє, що на сесії було "прийнято ще кілька важливих резолюцій по проблемам журналістів і іншим темам".

Й ключове: всі плани по швидкому поверненню росіян без виконання ними резолюцій, провалилися. РЄ відмовилася від ювілейного саміту, задуманого як тріумф повернення Росії. Представники РФ сприймаються в Страсбурзі не просто токсично, це набагато жорсткіше слово...., - підкреслює депутат.
РЄ зараз має не святкувати, а очиститися і повернути свій авторитет і репутацію, насправді. Й рух в напрямку очищення відбувається й завдяки великій роботі української делегації, - додала вона.

Віце-спікер подякувала колегам по ВР, з якими разом працює в ПАРЄ, представництву України в РЄ і послу за "почуття команди", патріотизм і професійність.