Війна
28 квітня 2018
Донбас: за день - 21 ворожий обстріл, п'ятеро бійців поранені й травмовані
Від початку доби.
news-image
Від початку доби бойовики російсько-окупаційних військ 21 раз відкривали вогонь по укріпленнях ЗСУ на Донбасі.

Про це повідомляє у Фейсбуці прес-центр штабу АТО, передає «Є!».

Зокрема, на Донецькому напрямку із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти обстріляли захисників Авдіївки. Також міномети калібру 120 мм агресор застосував під Богданівкою та Новотроїцьким, - йдеться у повідомленні.

Крім того, із 82 мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї бойовики вели вогонь по позиціях ЗСУ поблизу Шахти «Бутівка», із гранатометів – неподалік Талаківки, великокаліберних кулеметів – у районі Гнутового і Водяного, а стрілецьку зброю застосували по оборонцях Широкиного, Гнутового, Талаківки і Кам’янки. Неподалік Мар'їнки вогонь вів ворожий снайпер.

На Луганському напрямку із заборонених 120 та 82 мм мінометів агресор обстріляв  опорні пункти українських військових поблизу Новотошківського. Також міномети калібру 120 мм противник застосував під Троїцьким та Луганським. 

Також із 82 мм мінометів та гранатометів вогонь вівся по українських укріпленнях поблизу Причепилівки, з озброєння БМП – неподалік Троїцького, а гранатометів – у районі Луганського.

Унаслідок ворожого вогню троє українських воїнів зазнали поранень. Двоє військовослужбовців отримали бойове травмування. Їх доправлено до лікувальних закладів та надано медичну допомогу.