Світ
29 квітня 2018
Російські боти втручались у вибори в Британії– Times
Особливій критиці у повідомленнях піддавалася Тереза Мей.
news-image

У Росії створили близько 6,5 тисяч акаунтів у мікроблозі twitter для втручання у вибори у Великій Британії та підтримки Лейбористської партії і її лідера Джеремі Корбіна. Про це йдеться в розслідуванні впливового британського видання Times, інформує «Є!», з посиланянм на ТСН.

Більшість з вказаних акаунтів мали англійські жіночі імена, однак керувалися ботам, вказують журналісти. 9 із 10 повідомлень, які поширювалися цими аккаунтами, підтримували лідера лейбористів, і навпаки - 9 із 10 твітів, які згадували консерваторів, були негативними. 

Особливій критиці у повідомленнях піддавалася Тереза Мей. У повідомленнях вказувалося, що напад терористів на "Манчестер арену"  у травні 2017 року був пов'язаний зі скороченням числа поліцейських ще в ті часи, коли Мей відповідала за МВС.

Натомість співробітники з університету Суонсі, спільно з якими проводилося розслідування, повідомили про те, що виявлені боти - лише вершина айсберга. Вони закликали керівництво twitter провести власне розслідування, щоб визначити справжній масштаб російського втручання в британські вибори.

Читайте також: Fitch підтвердило рейтинги України на рівні «B-» зі стабільним прогнозом