Суспільство
30 квітня 2018
Встановили, чому непривабливі люди заробляють більше
Несимпатичні докладають більше зусиль для досягнення цілей, кажуть вчені.
news-image

Красивих зовні людей більш охоче приймають на роботу. Натомість непривабливі люди більше заробляють.

Такі результати дослідження американських науковців університету штату Массачусетс і британських вчених Лондонської школи економіки і політичних наук, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

Участь у дослідженні взяли понад 20 тис. осіб. Фахівці оцінювали фізичну привабливість піддослідних три рази протягом їхнього життя у період від 16 до 29 років.

Дослідники виявили критерії, які впливали на рівень зарплати учасників експерименту. Це — сумлінність, стійкість до стресів і екстравертність. Люди, яких віднесли до категорії "дуже некрасивих" отримували набагато вищу зарплату, ніж респонденти з категорії "негарних" і "середньо привабливих".

"Дуже непривабливі люди глибоко віддані своїй професійній діяльності, якій присвячують все своє життя", - зпояснює автор дослідження Алекс Фрадера.

Несимпатичні докладають більше зусиль для досягнення цілей, кажуть вчені. Якщо люди з приємною зовнішністю досягають цілей завдяки своїй красі, вони згодом розслабляються. Натомість несимпатичні демонструють велику наполегливість. Це допомагає рухатися кар'єрними сходами впевненіше і швидше.

Найбільші витрати здійснюють у 31 рік. Вони пов'язані з витратами на розваги, весіллям та народженням дітей. Найчастіше у такому віці накопичують завдяки фінансовій підтримці батьків. 33% опитаних у віці від 25 до 34 років відзначили, що все ще отримують гроші допомогу від батьків.

Читайте також:Чверть українців хочуть об'єднання православних церков в одну незалежну, - опитування