Події
30 квітня 2018
В уряді назвали категорії громадян, які не отримають субсидії
Вимушені переселенці матимуть можливість оформити субсидію без договору оренди житла.
news-image

Кабінет Міністрів України вніс зміни до програми призначення субсидій – з наступного опалювального сезону вони торкнуться тих, хто приховує статки, має великі будинки чи квартири або ж працює “в тіні”, інформує «Є!», з посиланням на 1news.com.ua.

Зокрема, субсидію не призначатимуть тим родинам, які мають новий автомобіль (не менше 5 років), окрім мопеда та автомобілів, наданих органами соціального захисту населення. Можуть втратити відшкодування від держави родини, які отримують дохід від оренди майна, приміром, від здачі в оренду квартири. Про це треба буде зазначати у деклараціях про доходи у графі “інші доходи”.

Власники житлової площі сплачуватимуть за комунальні послуги у повному обсязі, якщо площа квартири перевищує 120 кв. метрів, а будинку — 200 кв. м, окрім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

Очікують зміни і на безробітніх – на допомогу від держави зможуть претендувати лише ті, хто офіційно зареєстрований як безробітній в центрах зайнятості. Усім іншим, хто працює без оформлення в Україні або за кордоном, органи соцзахисту автоматично рахуватимуть як дохід три прожиткові мінімуми — 5286 гривень.

Також зменшується соціальна норма на газове опалення – з 1 травня вона становитиме 4,5 куб.м на 1 кв.м площі, електроопалення — 30 кВт.год на 1 кв.м площі. При призначені субсидії на понаднормову площу житла, норма може бути збільшена не більш ніж на 30%.

Вимушені переселенці матимуть можливість оформити субсидію без договору оренди житла – для цього в органи соцзахисту треба буде подати заяву та декларацію із зазначенням складу домогосподарства.

Об’єднаним територіальним громадам надаються повноваження  приймати від громадян документи для оформлення субсидії для подальшої передачі їх органам соцзахисту населення, що спрощує процедуру отримання субсидій.

Також Уряд планує преміювати ті домогосподарства, які зекономили ресурси за підсумками опалювального сезону, що завершився.

Читайте також: 14 звільнених у грудні заручників отримають по 50 тис. грн