Співзасновник Google розповів про небезпеки штучного інтелекту
Співзасновник компанії Google Сергій Брін.
news-image
Співзасновник компанії Google Сергій Брін написав корпоративний лист, автором якого щорічно є він чи його колега Ларрі Пейдж, в якому звернув увагу на розвиток штучного інтелекту і можливі негативні наслідки його розробки. 

Брін стурбований швидким розвитком цієї технології, повідомляє DT з посиланням на Wired, передає «Є!».

На початку листа Брін назвав нинішній бум в галузі "ренесансом" і заявив "нова весна в розвитку штучного інтелекту — це найбільша комп'ютерна розробка в моєму житті". Він також додав, що процесори, встановлені на серверах Google сьогодні, в мільйон разів могутніші за Pentium II, які були на них спочатку.

Разом з тим, Брін зауважив, що "такі потужні інструменти приносять з собою нові питання та відповідальність". На його думку, штучний інтелект може бути використаний для зміни природи та кількості робочих місць або для маніпулювання людьми. 

Побоювання безпеки варіюються від страхів науково-фантастичного стилю до перевірки працездатності безпілотних автомобілів, - заявив Брін.

Він підкреслив, що холдинг Alphabet займається розробкою штучного інтелекту, "який не шахраює" і "чиї рішення можуть бути легко зрозумілі людям". Він також зазначив, що компанія залишиться лідером у технологічній і етичній еволюції.