Події
2 травня 2018
Смертельна ДТП з п'яним силовиком під Харковом: з'явилися подробиці
Розлючені друзі загиблого ледь не лінчували водія.
news-image

Загиблий під час п'яного ДТП під Харковом, винуватцем якого став п'яний співробітник міністерства внутрішніх справ, стрітрейсер з позивним Amigos 22-річний Андрій Василенко їхав в авто зі своєю дівчиною, з якою тільки помирився і в знак цього подарував їй великий букет троянд. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

Як наголошується, вони їхали якраз на відпочинок за місто, коли силовик на позашляховику Toyota в'їхав в його Chevrolet на швидкості близько 200 км/год.

За свідченням очевидців, позашляховик вилетів на зустрічну смугу і зіткнувся з машиною стрітрейсера, удар був такої сили, що Chevrolet фактично розтрощило. Її водій загинув на місці.

На місці аварії журналісти застали батька загиблого. Він каже, що син за кермом - з 13 років і, незважаючи на захоплення екстримом, був обережним водієм:

"З 13-14 років він їздив, водив. Він адекватний хлопець повністю, ні алкоголь, ні наркотики. Сім'я залишилася без сина", - говорить батько загиблого Микола Василенко.

На землі біля понівеченого автомобіля - букет білих троянд. Ці квіти Андрій, так звали загиблого, подарував своїй дівчині. В день трагедії вони після сварки помирилися.

Дівчина вижила завдяки диву - її в шоковому стані доставили в лікарню. А ось водій Toyota практично не постраждав. Як кажуть очевидці, він представлявся поліцейським і був нетверезий:

"Бігав, кричав, що він з органів, що йому все по барабану, що йому розбили машину за 100 тисяч доларів. Це його слова. Він випив - 100 відсотків", - стверджує очевидець Владислав Рибушкін.

У свою чергу начальник слідчого управління Головного управління Нацполіціі в Харківській області Сергій Чиж заявив, що "до співробітників поліції ця людина не відноситься. Можливо, в якихось інших органах, але це буде встановлено під час розслідування".

Від огляду і проходження тесту на сп'яніння на місці винуватець ДТП відмовився. На "швидкій" його доставили в диспансер. Але і там він навіть не вийшов з машини медиків.

Розлючені друзі загиблого ледь не лінчували водія, і навіть не пускали до нього адвоката. Але після довгих переговорів люди домовилися з поліцією і пропустили адвоката. Від огляду водій знову відмовився. Тому його відправили на примусову здачу аналізів.

Після цього чоловіка затримали. Йому оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу.