Події
2 травня 2018
Філарет у Європарламенті помолився за Україну
Молебень відбувся українською й англійською мовами.
news-image

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у Європарламенті відслужив молебень за мир в Україні та Європі. Це вже другий візит Патріарха Філарета до законодавчого органу ЄС після 2014 року, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"Помолимося Господу нашому Ісусу Христу, щоб він благословив нашу працю, нашу співпрацю на благо і України, і Європи. Благословив, щоб у світі запанував мир", - сказав предстоятель УПЦ КП.

Він також помолився за створення в Україні єдиної помісної православної церкви.

"Українська помісна православна церква є єдиною духовною основою неподільності Української держави та єдності українського народу", - наголосив Філарет.

Молебень відбувся українською й англійською мовами.

За програмою візиту, у законодавчому органі ЄС Патріарх у середу візьме участь у міжнародних конференціях "Ціна російської агресії в Україні: свідчення викрадень, тортур та вбивств", а також "Україна за часів незалежності: погляд Православної церкви Київського патріархату на суспільство, що змінюється".

Патріарх Філарет також відвідає українських військовослужбовців, які проходять реабілітацію у брюссельському військовому госпіталі, та зустрінеться з українською громадою у Бельгії. 

Читайте також: Смертельна ДТП з п'яним силовиком під Харковом: з'явилися подробиці