Війна
2 травня 2018
Командувач об'єднаних сил пояснив, у чому відмінність ООС від АТО
Наєв зазначив, що ООС є військовою операцією проти російських окупаційних військ.
news-image

Необхідність проведення операції об'єднаних сил викликана тим, що частина території Донбасу фактично окупована російськими військами, заявляє командувач об'єднаних сил Сергій Наєв, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"Головна відмінність (ООС від антитерористичної операції - ред.) в тому, що операція об'єднаних сил є військовою операцією. На це є свої причини. Зараз ми маємо справу не лише з так званими ДНР і ЛНР, які Верховна Рада визнала терористичними організаціями. Очевидно, що йдеться про окупацію частини нашої території де-факто російськими окупаційними військами", - сказав С.Наєв на брифінгу в середу в Краматорську.

Він пояснив, що перший і другий армійські корпуси т. зв. ДНР і ЛНР є класичними російськими підрозділами, сформованими за штатами та статутами збройних сил РФ. Командувач зазначив, що ці корпуси підпорядковані і перебувають під контролем командування Південного військового округу Збройних сил РФ.

"Обидва корпуси входять до складу 8-ї армії, звідти ж отримують озброєння, боєприпаси, паливно-мастильні матеріали, грошове утримання і продовольство. Усі посади - від командира роти і вище - в цих формуваннях укомплектовані російськими офіцерами. Не довіряє російське командування місцевим зрадникам", - розповів С.Наєв.

Він також зазначив, що ці підрозділи комплектуються російськими "відпускниками", "добровольцями" з числа засуджених злочинців і російськими націоналістами, яких вербують для участі у війні в Україні.

"Таким чином, ми маємо справу з російською агресією", - резюмував С.Наєв
Читайте також: Філарет у Європарламенті помолився за Україну