Суспільство
3 травня 2018
НАБУ розслідує незаконне збагачення депутата Ради Білоцерковця
Мати нардепа безкоштовно отримала у власність нерухомість у Києві.
news-image

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) розслідує незаконне збагачення й декларування недостовірної інформації депутатом Верховної Ради Дмитром Білоцерковцем (фракція "Блок Петра Порошенка").   Про це йдеться в матеріалах Солом'янського районного суду Києва, передає «Є!» із посиланням на Українські Новини.

Під час досудового розслідування НАБУ встановило, що мати депутата, від імені якої Білоцерковець діяв на підставі доручення, у 2016 році придбала у власність за договором дарування частину домоволодіння ринковою вартістю 3,2 млн гривень.

У НАБУ є підстави вважати, що Білоцерковець і члени його родини, не зазначені в декларації, із серпня 2016 року користуються вищевказаною нерухомістю, але депутат усвідомлено не задекларував таке право користування.

Крім того, мати, від імені якої діяв депутат, у 2016 році придбала у власність на підставі договору дарування земельну ділянку площею 0,0175 га.

Отже, мати безкоштовно отримала у власність нерухомість у Києві, що може свідчити про факти незаконного збагачення Білоцерковця, а саме про передачу ним активів, законність придбання яких не підтверджена доказами.

Суд задовольнив клопотання детективів НАБУ і надав доступ до електронної декларації Білоцерковця за 2017 рік, а також до інформації про мобільні переговори дружини депутата за період з 2015 року і донині.

Читайте також: Стало відомо, де в Україні найнижча середньомісячна зарплата