Політика
4 травня 2018
«І гроші не допомогли»: Лещенко назвав українських топ-олігархів, яким заборонили в'їзд у США
Заборонений в'їзд в Сполучені Штати Америки через їхнє сумнівне минуле.
news-image

Багатьом українським олігархам, серед яких Рінат Ахметов, Ігор Коломойський та Дмитро Фірташ заборонений в'їзд в Сполучені Штати Америки через їхнє сумнівне минуле.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Ахметов – нев'їзний в Америці. Йому заборонено в'їзд у зв'язку з його сумнівним минулим. Всі його спроби отримати візу закінчувалися відмовою або відпискою, що його заява все ще в процесі розгляду, – заявив політик.

Він зазначив, що в'їзд в Штати заборонений і багатьом іншим олігархам, таким як Дмитро Фірташ, Ігор Коломойський, Юрій Іванющенко тощо. За його словами, Ахметову не допомогла навіть покупка депресивних шахт в Америці, в штаті Західна Вірджинія, за які олігарх віддав мільярд доларів.

Лещенко також розповів, що відомий американський політтехнолог Пол Манафорт почав працювати на екс-президента Віктора Януковича за рекомендацією Ахметова.

"З Януковичем Манафорт працював 10 років. Манафорта Ахметову порадив Дерипаска (російський бізнесмен Олег Дерипаска, – "24"). А той порадив його Януковичу", – сказав нардеп, зазначивши, що Дерипаска теж нев'їзний в США.

Лещенка додав, що Манафорт використовував в Україні найбрудніші політичні трюки, щоб привести до влади Януковича і розколоти суспільство.



Читайте також: На Найєма хочуть натиснути, він отримує погрози – Заліщук