Політика
4 травня 2018
Великобританія планує створити альянс проти Росії, – Guardian
Тему протидії російським провокаціям Лондон має намір обговорити зі своїми партнерами на самітах G20.
news-image

Великобританія має намір в 2018 році реалізувати широкомасштабний план з протидії Росії. До цієї кампанії Лондон має намір залучити і своїх партнерів по міжнародним організаціям.

Інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

На міжнародному рівні Лондон має намір проводити політику єдиного альянсу проти Росії.

Тему протидії російським провокаціям Лондон має намір обговорити зі своїми партнерами на самітах G20 («Великої двадцятки»), G7 («Великої сімки»), НАТО і ЄС.

«Глава МЗС Британії (Борис Джонсон) сприймає реакцію Росії на інциденти в Думі (хімічна атака в Сирії) і Солсбері (Отруєння Сергія Скрипаля) як поворотну точку і вважає, що повинна зрости роль міжнародної підтримки у відсічі на це. Великобританія найбільшою мірою має намір протидіяти російській дезінформації і сприяти створенню механізму відповідальності за використання хімічної зброї», – розповів співрозмовник видання.

У планах Великобританії – проведення широкомасштабної стратегії стримування Росії на майбутніх самітах. Ця стратегія повинна охоплювати питання кібербезпеки, політики НАТО щодо російської загрози, санкції проти російських олігархів і проблеми комплексного підходу до протидії «російській дезінформації».

The Guardian наводить думку експерта Алісії Кернс, яка раніше відповідала за комунікації в сфері боротьби з тероризмом в Сирії та Іраку. Вона називає унікальними методики дезінформації, які застосовуються Росією. 

«Коли ми маємо справу з більшістю протистоячих нам держав або навіть з терористичними групами, вони використовують елементи істини для того, щоб підвищити ефективність їх дезінформації, але Росію відрізняє абсолютне ігнорування істини. Наприклад, протягом перших десяти днів російської присутності в Сирії, Москва проводила велику пропагандистську кампанію, згідно з якою її літаки наносили удари тільки по позиціях «Ісламської держави», що не відповідало істині», – заявила вона.

Нагадаємо, розслідування замаху на вбивство Сергія Скрипаля та його дочки Юлії триває.

Відзначимо також, що 12 березня прем’єр-міністр Тереза ​​Мей заявила, що уряд Великобританії прийшов до висновку, що відповідальність за отруєння в Солсбері колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичним речовиною «Новачок», яка розроблена в Росії. 

Читайте також: У Росії арештували учасника першотравневої демонстрації через прапор ЄС