Події
4 травня 2018
ФСБ заявляє про затримання біля берегів Криму українського судна
Російські прикордонники кажуть, що судно затримали за "незаконний промисел камбали-калкана".
news-image

Російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно (порт приписки Очаків) на захід від мису Тарханкут в анексованому Росією Криму, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

Як стверджує 4 травня прес-служба Прикордонного управління ФСБ Росії по Криму, судно затримали за "незаконний промисел камбали-калкана"

"Затримано українське риболовецьке судно "ЯМК-0041" (порт приписки - місто Очаків, Україна) ", - йдеться у повідомленні.

У відомстві стверджують, що під час перевірочних заходів незаконні знаряддя лову - декілька кілометрів сітей - вилучено, судно та екіпаж із п'яти громадян України доставлені у Крим для проведення процесуальних дій.

Український МЗС поки що не коментував повідомлення про затримання українських громадян.

3 травня Держприкордонслужба Україна повідомила, що росіяни почали жорстку політику затримання й огляду суден, які прямують через Керченську протоку. За повідомленням відомства, починаючи з 30 квітня, російські спецслужби зупиняють судна щодня для огляду та ідентифікації екіпажу.

25 березня українські прикордонники затримали в акваторії Азовського моря риболовецьке судно під прапором Росії. Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактом виходу судна "Норд" із закритого Києвом порту анексованої Керчі.

У відповідь управління ФСБ Росії в анексованому Криму порушило кримінальну справу відносно співробітників Держприкордонслужби України, що затримали судно в Азовському морі. Українські прикордонники назвали це тиском на Держприкордонслужбу України.

Читайте також: Керівника «Хліб України» і заступника мера Чернівців затримали за підозрою у хабарництві