Події
4 травня 2018
В Україні заборонили споруджувати багатоповерхівки в селах
Сільська місцевість забудовується та перетворюється на міста.
news-image

Заступник голови Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе заявив, що оновлений документ про державні будівельні норми "Планування і забудова територій" вже затверджений і буде опублікований найближчим часом.

Про це він повідомив у своєму дописі в Facebook, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Мінрегіон встановило максимальну поверховість житлової забудови в населених пунктах в залежності від їх класифікації та чисельності населення.

За словами заступника міністра Мінрегіон, все частіше наші міста та села починають втрачати свій реальний вигляд. Сільська місцевість забудовується та перетворюється на міста, хоча фактично не має достатньої інженерної підготовки для цього. У свою чергу, міста починають все більше нагадувати азіатські кам’яні джунглі.

Тепер в сільських населених пунктах з чисельністю населення до 1000 осіб дозволяється виключно садибна забудова, в селах понад 1000 осіб – садибна забудова і багатоквартирні будинки заввишки до 12 м (до 4 поверхів включно), в селищах міського типу – садибна забудова і багатоквартирні будинки до 15 м (до 5 поверхів включно), – зазначив Лев Парцхаладзе.
"У містах з чисельністю населення до 50 тисяч дозволяється садибна забудова і багатоквартирні будинки до 27 м (до 9 поверхів включно), в містах з населенням 50-100 тисяч - садибна забудова і багатоквартирні будинки до 48 м (до 16 поверхів включно)", – дописав він.