Війна
4 травня 2018
Бойовики вимагають віддати їм 80 осіб в обмін на 15 полонених українців - Геращенко
За словами Геращенко, засідання гуманітарної підгрупи в п'ятницю було безрезультатним.
news-image

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє про те, що бойовики вимагають передати їм 80 засуджених в обмін на 15 полонених українців. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook. В цілому, за словами Геращенко, засідання гуманітарної підгрупи в п'ятницю було безрезультатним. 

"Як поінформували мене колеги, за підсумками, зустріч була, на жаль, безрезультатною. Ми так і не почули відповіді від представників РФ на пропозицію передати їм 23 росіян, засуджених за злочини перед українською державою, задля звільнення українців-політв‘язнів Кремля", - заявила Геращенко.

За її словами, росіяни стоять на своїй позиції «нас там нет». 

«Натомість представники ОРДЛО, повністю контрольовані РФ, включають цих росіян в списки «ополчєнцев», вимагають від української сторони негайного звільнення «беркутівців», терористів, росіян, вимагають передати їм більше 80 злочинців і говорять, що віддадуть нам не більш як 15 наших громадян. Це неприйнятно", - наголосила Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, 4 квітня українська сторона висловила позицію про готовність передати РФ 23 росіян в обмін на українських бранців з російських в'язниць. За підсумками попереднього засідання у Мінську, яке відбулося 18 квітня, прес-секретар екс-президента України, представника в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила, що Росія та контрольовані нею бойовики приховують дані про десятки українців, які тривалий час утримуються в заручниках на окупованій частині Донбасу. РФ не відповіла на ініціативу України щодо обміну 23 росіян на українських бранців з російських в'язниць.

Читайте також: Українська розвідка назвала втрати бойовиків на Донбасі за минулу добу
Читайте також: Експертиза встановила підробку документів про продаж Ляшком автомобіля Mercedes за 2,2 млн гривень