Події
5 травня 2018
ДСНС: У Балаклії ще подекуди тліє, без вибухів
Пожежу на території артскладів на площі близько 35 га було локалізовано 4 травня о 8:40.
news-image

У Балаклії на території військової частини "65 Арсенал" лишається незначне тління двох окремих осередків загорання вибухів боєприпасів не спостерігається.

Про це повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій станом на 8:00 5 травня, інформує «Є!», з посанням на Українську правда.

"Діє тимчасова заборона використання повітряного простору у радіусі 30 км і висотою 6 тис. метрів", - нагадали у ДСНС.

У відомстві нагадали, що пожежу на території артскладів на площі близько 35 га було локалізовано 4 травня о 8:40, в межах технічної зони проводиться гасіння трьома пожежними танками ЗСУ. 

 
За даними Укргідрометцентру, 5 травня в Україні переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Нагадаємо, загоряння у Балаклії на території технічного майданчика, де продовжують очищення та розмінування території від залишків боєприпасів, що не розірвалися після подій 2017 року, сталося вдень 3 травня.  Неприбрані снаряди вибухали, через що частина мешканців евакуювалася.

Жертв і постраждалих в результаті події немає.

За фактом пожежі у Балаклії прокуратура почала кримінальне провадження за ч.3 ст. 425 КК (недбале ставлення до військової служби в умовах особливого періоду, крім воєнного стану - ред.).

У ЗСУ заявили, що серед версій виникнення пожежі на колишньому сховищі боєприпасів поблизу Балаклії розглядають загорання сухої трави та іскру з вихлопної труби пожежного танка.

За даними ЗСУ, після пожежі 2017 року залишається нерозмінованою менше 30% технічної території, що займає 228 гектарів.

Читайте також: Стали відомі подробиці нічного вибуху у Києві, під час якого загинула людина (фото)