Події
5 травня 2018
США відновлюють Другий флот на тлі напруги з Росією
Він здійснюватиме оперативне й адміністративне керівництво кораблями, літаками і наземними силами на Східному узбережжі США.
news-image

Військово-морські сили США відновлюють свій Другий флот майже через сім років після його розформування у той час, як Пентагон у центрі своєї військової стратегії ставить протидію Росії.

Про це заявив у п’ятницю очільник морських операцій США адмірал Джон Річардсон, інформує «Є!», з посиланням на eurointegration.com.ua.

"Наша стратегія національної безпеки ясно дає зрозуміти, що ми знову повернулися в епоху конкуренції світових держав у той час, як середовище безпеки продовжує ставати все більш викличним та складним", - зазначив адмірал.

Другий флот здійснюватиме оперативне й адміністративне керівництво кораблями, літаками і наземними силами на Східному узбережжі США та в північній частині Атлантичного океану.

 Його команда буде базуватися в Норфолку, штат Вірджинія, та спочатку налічуватиме 15 співробітників, а в підсумку зросте до 200 осіб.

У 2011 році Другий флот був розформований з міркувань економії і організаційної структури.

Однак з тих пір напруженість між Москвою і Вашингтоном збільшилася, Росія стала більш викличною, зокрема на тлі конфліктів в Україні та Сирії.

Читайте також: Російський зенітно-ракетний комплекс С-400 у Криму заступить на бойове чергування у суботу