Події
5 травня 2018
В Азербайджані затримали підозрюваного у побитті депутата Найєма
Розпочато екстрадиційні процедури.
news-image

В Азербайджані затримано підозрюваного у побитті народного депутата України Мустафи Найєма.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Як повідомили УНІАН у Департаменті комунікації МВС України, про це поінформував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він нагадав, 29-ти річного чоловіка, який завдав тілесних ушкоджень народному депутату, українські правоохоронці оголосили в розшук ще 2 травня. Сьогодні, 5 травня, азербайджанські правоохоронці на вимогу українського слідства затримали підозрюваного. Розпочато екстрадиційні процедури. 

«Як ми пам’ятаємо, інцидент стався 30 квітня, у Києві. Трьом учасникам події оголошено про підозру у вчиненні групового хуліганства. Судом вже обрано запобіжні заходи. Четвертий учасник через 20 хвилин після події замовив квиток на літак і через 2,5-3 години вилетів у Баку. На момент перетину кордону його особа ще не була встановлена, проте йому заочно повідомили про підозру за кількома статтями та оголосили у розшук. Сьогодні його було затримано нашими азербайджанськими колегами», - зазначив Аваков.



Як повідомляв УНІАН, 30 квітня в центрі Києва автомобіль Найєма підрізав Mercedes, почалася сварка. У цей момент до них під'їхав автомобіль BMW. Під час конфлікту один з чоловіків вдарив депутата в обличчя. Зловмисники з місця події зникли. Найєма госпіталізували і згодом прооперували. Правоохоронці затримали за підозрою в нападі трьох чоловіків. Двоє з них мають громадянство РФ і перебувають на території України на підставі посвідчень про тимчасове проживання, ще один - громадянин України. Затриманим оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. 2 травня суд обрав затриманому Магомеду-Саліху Саітову, племіннику голови ВГО "Діаспора чеченського народу" Данила Гончарова, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із забороною залишати місце проживання. Суддя зобов'язав Саітова носити електронний браслет, а також здати паспорти терміном до 30 червня 2018 року.

Читайте також: На Сумщині під виглядом макової соломки продавали сировину для наркотиків (фото)