Світ
6 травня 2018
США скасували безмитне ввезення 155 видів товарів з України
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.
news-image

Дію Генералізованої системи преференцій, яка дає можливість безмитного ввезення на територію США понад 3500 видів товарів з України, з 26 квітня було зупинено для 155 видів українських товарів.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"Під дію обмеження потрапили 155 видів товарів, зокрема деякі продукти харчової, легкої, деревообробної промисловості, машинобудування, деякі електроприлади", – йдеться в повідомленні.

Так, офіс торговельного представника США ввів у дію ці обмеження чинності з 26 квітня цього року – через 120 днів після публікації відповідної прокламації президента США від 22 грудня 2017 року. 

"Мінекономрозвитку перебуває у постійному діалозі з урядом США і працює над вирішенням проблеми. У той же час, зняття обмежень в значній мірі залежить від прийняття Верховною Радою проекту закону №7466, відомого як законопроект "Про організацію колективного управління", – зазначили у відомстві.

У Мінекономрозвитку нагадали, що розроблений ним законопроект, спрямований на встановлення в Україні ефективної і прозорої системи колективного управління майновими правами у сфері авторського права і суміжних прав, був прийнятий у першому читанні 1 березня, а 19 квітня народні депутати почали розгляд у другому читанні.


Читайте також: На Сумщині під виглядом макової соломки продавали сировину для наркотиків (фото)