Суспільство
6 травня 2018
Петиція проти «гей-пропаганди» зібрала необхідну кількість підписів
З метою захисту і розвитку інституту сім’ї та підвищення моральності.
news-image
Петиція щодо захисту традиційних сімейних цінностей та заборони "гей-парадів" набрала 25 366 підписів при необхідних 25 тисячах для того, щоб її розглянув президент Петро Порошенко. 

Петиція оприлюднена на сайті глави держави 8 лютого 2018 року. Її автором є Віктор Тацюра, передає «Є!»

У тексті висловлюється занепокоєння наміром адаптувати українське законодавство до "деяких негативних стандартів Європейського союзу": легалізувати цивільне партнерство для одностатевих пар, дозволити всиновлення дітей трансгендерними людьми, впровадити у навчальний та виховний процес тем про одностатеві стосунки.

У 2015 році Верховною Радою України були внесені зміни до Кодексу законів про працю. Головна мета цієї ініціативи – впровадити словосполучення "гендерна ідентичність" і "сексуальна орієнтація" у національне законодавство. Таким чином, була встановлена пряма дискримінація людей і роботодавців (у тому числі у релігійних і навчальних закладах), де неможливе працевлаштування людей, які ведуть аморальний спосіб життя або мають розлади власної психосексуальної ідентифікації, - йдеться в петиції.

До Порошенка звертаються з наступними проханнями: 

Звернутися з посланням до народу України та посланням до Верховної Ради України, щодо підтримки, захисту та популяризації традиційних сімейних цінностей та інституту сім’ї в Україні;

Розробити та видати указ Президента України про загальнодержавну стратегію захисту та популяризації традиційних сімейних цінностей та інституту сім’ї в Україні;

З метою захисту і розвитку інституту сім’ї та підвищення моральності українського суспільства розробити та внести до Верховної Ради, як невідкладний, законопроект про заборону пропаганди і популяризації різних видів девіантної статевої поведінки й антисімейних ідей, у тому числі, у формі так званих "маршів рівності", "прайдів", "гей-парадів", "фестивалів квір-культури", тематичних матеріалів у засобах масової інформації.

Як відомо, петицію беруть до розгляду, якщо вона набирає 25 тисяч підписів упровдовж трьох місяців.