Суспільство
7 травня 2018
Російська делегація на Євробаченні несла прапори «ЛДНР» вулицями Лісабона (фото, відео)
Росіяни влаштували акцію «Безсмертний полк» у Португалії.
news-image

Російська делегація напередодні пісенного конкурсу «Євробачення-2018» у португальському Лісабоні, влаштувала акцію «Безсмертний полк», учасники якої несли зокрема прапори так званих «ЛНР» і «ДНР». Про це Громадському радіо розповів голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха, який спостерігав за акцією, передає «Є!»

Учасники акції, окрім портретів нібито своїх родичів, які брали участь у Другій світовій війні, несли також прапори України, Грузії, Білорусі та Росії.

Очолила ходу співачка Юлія Самойлова, яка представляє РФ на «Євробаченні».

Українці, які живуть у Лісабоні, пішли на акцію, вдягнувши футболки зі зневажливими написами на адресу президента Росії.

 

«Ми пішли на акцію, аби зафіксувати, хто там є, яку використовує символіку і хто є організатором акції. На площі поруч з російськими прапорами були прапори «ДНР» і «ЛНР». У деяких учасників акції з прапорами України ми питали, чи дійсно вони є українцями. Вони сказали, що ні. Були також прапори Грузії. Чоловік, який тримав цей прапор, сказав, що він білорус. Були прапори інших країн, але люди, які їх несли, навряд чи були представниками тих країн», — розповів Садоха.

За його оцінками, в акції взяли участь щонайменше 300 учасників. Серед них були португальські організації лівого спрямування, зазначив українець.