Події
7 травня 2018
Сьогодні суд розгляне справу Лусваргі
Початок розгляду о 15:00.
news-image

Павлоградський міськрайсуд Дніпропетровської області сьогодні планує проведення підготовчого судового засідання у кримінальному провадженні щодо громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, передає «Є!» із посиланням на УНН.

"У зв’язку з отриманням Павлоградським міськрайонним судом Дніпропетровської області інформації про місце перебування обвинуваченого Рафаеля Маркуса Лусваргі з засобів масової інформації, судом скореговано дату судового засідання. Справа слухається 7 травня 2018 року о 15:00", - повідомили у суді.

Як зазначається, йдеться про кримінальне провадження за обвинуваченням Рафаеля Маркуса Лусваргі за ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260.

Нагадаємо, суд переніс початок розгляду справи Лусваргі. Столична прокуратура збирається клопотати про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, з огляду на позицію прокуратури міста Києва, 25 січня 2017 року Печерським районним судом Києва громадянина Федеративної Республіки Бразилія Рафаеля Маркуса Лусваргі було засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Було встановлено, що громадянин Бразилії з вересня 2014-го по травень 2015 року брав участь у бойових діях проти сил АТО у складі незаконних збройних формувань терористів на Донбасі. Він входив до так званого 1-го мотострілецького батальйону "Вікінг" терористичної організації "ДНР". Лусваргі був задіяний, зокрема, у підрозділах бойовиків у боях під Дебальцевим та районі Донецького аеропорту. Сторона захисту подала апеляційну скаргу на це рішення.

Апеляційний суд Києва скасував вищевказаний вирок через процедурні порушення. У грудні 2017 року йому було замінено запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання терміном на два місяці.

Термін обраного йому раніше запобіжного заходу сплив у лютому поточного року та не міг бути продовжений у зв’язку із тривалістю розгляду судами питання про територіальну підсудність даного кримінального провадження.

Нагадаємо, 4 травня націоналісти затримали та передали до СБУ Лусваргі. У СБУ заявили, що проведуть слідчі дії з Лусваргі.