Світ
7 травня 2018
У Польщі українцям загрожує 20 років в'язниці за контрабанду наркотиків
Троє громадян України перевозили великі партії наркотиків з Європи через польсько-український кордон.
news-image

Національна прокуратура у Ряшеві 30 квітня 2018 року внесла в Окружний суд у Перемишлі обвинувальний акт проти трьох громадян України. На лаві підсудних опинилися двоє чоловіків: 39-річний Віктор К. та 46-річний Євген С. та одна жінка: 34-річна Ольга П., передає «Є!»

За вчинені злочини обвинуваченим загрожує до 20 років позбавлення волі. Затримані були членами організованої злочинної групи.

Обвинуваченим громадянам України польський прокурор висунув звинувачення в участі в організованій злочинній групі, яка діяла на терені Європейського Союзу, а також України і Росії. Діяльність цієї групи була спрямована на вчинення злочинів проти положень Закону про боротьбу з наркоманією. Зловмисники вивозили з терену Євроспільноти в Україну великі партії наркотиків.

Співробітникам Прикордонної служби Польщі вдалося зупинити потік небезпечної контрабанди.

Обвинувачені відповідатимуть також у суді за спробу ввезення з Польщі в Україну прикордонним пунктом пропуску «Корчова-Краковець» великої кількості смол коноплі загальною вагою 237 кг.

Наркотики з Іспанії в Росію возили «кур’єри». Їх переховували у спеціальних конструкціях легкових автомобілів марок BMW X6 та BMW X5 з українською реєстрацією.

pk.gov.pl/