Суспільство
7 травня 2018
Лікар розповів про ймовірність передачі алергії у спадок
Кількість людей, які страждають від алергії, постійно збільшується.
news-image

Схильність до алергії може бути успадкованою. Тому людям, чиї батьки мають алергічні прояви, варто бути готовими до того, що і вони зіткнуться з тим же. Про це в інтерв’ю УНН розповів доктор медичних наук, завідувач кафедри клінічної, лабораторної Імунології та алергології Національної медичної академії післядипломної освіти Віктор Літус, передає «Є!»

За словами лікаря, кількість людей, які страждають від алергії, постійно збільшується.

"Частіше алергія проявляється у людей, які проживають у містах. Генетична схильність до алергії, безумовно, може бути в людей, чиї батьки також страждають алергією. І дідусі-бабусі теж. Якщо ви - батьки і страждаєте алергією, маєте бути готові до того, що і у вашої дитини вона може бути", - пояснив лікар.

За його словами, за прогнозами фахівців, до 2050 року на алергію страждатиме 30-45% усього населення планети.

Щодо українців, то вони потерпають, загалом, від тих самих алергенів, що й жителі інших регіонів Європи. Але часто плутають прояви алергії зі звичайною застудою і вдаються до самолікування, тоді як на сьогодні існує достатньо методів діагностування для того, щоб не лише підтвердити факт наявності у людини алергії, а й точно діагностувати алерген.

Читайте також: Mister Sea World 2018: український актор завоював титул найкрасивішого чоловіка світу