Події
8 травня 2018
На Рівненщині у помешканні учасника АТО вилучили понад 16 кілограмів вибухівки (фото)
Правоохоронці встановлюють походження боєприпасів і вибухівки.
news-image

На Рівненщині сьогодні під час санкціонованого обшуку у помешканні учасника антитерористичної операції - 53-річного жителя села Стеблівка Здолбунівського району поліція вилучила понад 16 кілограмів вибухівки, гранати, підривники та патрони.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Як повідомили кореспондента УНІАН у відділі комунікації поліції Рівненської області, господар зберігав вибухівку на горищі будинку. Правоохоронці виявили і вилучили два корпуси гранат РГД-5 та один - Ф-1 із запалами до них, три підривники, а також 51 патрон різного калібру. Крім того, на горищі працівники поліції виявили пластини динамічного вибухового захисту «Контакт-1» загальною вагою 16,44 кг. За даними поліції, чоловік служив у зоні АТО.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження з боєприпасами та вибуховими речовинами). Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.
Усе вилучене слідчі направлять на експертизу до Рівненського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. Правоохоронці встановлюють походження боєприпасів і вибухівки.


Читайте також: Затримано нападників на атовця Вербича у Києві, які хотіли «покарати бандерівця»