Україні на Євробаченні пророкують 19-те місце
Фінал конкурсу Євробачення відбудеться 12 травня.
news-image

8 травня о 22:00 відбудеться перший півфінал пісенного конкурсу Євробачення. В ньому візьмуть участь представники 19 країн. Шоу пройде на сцені 20-тисячної Алтіс-­Арени в Лісабоні, Португалія.

Інформує «Є!», з посиланням на gazeta.ua.

Представник України 21-річний Костянтин ­Бочаров, який виступає під псевдонімом Меловін, візьме участь у другому півфіналі 10 травня. Виконає англомовну пісню "Під сходами". Конкурсний номер поставив хореограф Костянтин Томільченко, 41 рік. Як і на національному відборі, на сцені спорудять високу декорацію у вигляді сходів. Почне палати наприкінці пісні. Нагорі конструкції встановлять рояль. Меловін починатиме номер, лежачи на інструменті. Бук­мекери прогнозують українцеві 19-те місце із 43 учасників.

— Причин хвилюватися за виступ Меловіна немає, — каже продюсер 56-річний Ігор Кондратюк. На телевізійному талант-шоу "Х-фактор" був наставником Меловіна. Перемогли у проекті. — За останні три роки він виріс як артист. Вільно почувається на сцені, має сильний вокал. Готує яскравий технологічний номер. Співак заслуговує ввійти до десятки найкращих. Місце на таких конкурсах — не головне. Участь треба використовувати для свого просування. Меловін співає переважно англомовні пісні, хоче завоювати прихильність європейської аудиторії. Розуміє, що це перспективніше, ніж виступати в Росії.

На публіці Меловін вдягає на ліве око біло-блакитну ­лінзу.

— Багатьох дратує його образ, — додає Кондратюк. — Я теж вважав це цирком, підлітковою витівкою. Потім зрозумів, це яскрава особливість, що виділяє Меловіна з натовпу. І вона не є порожньою. Ця лінза символізує його відданість мистецтву, каже.

Від Білорусі виступить український співак Микита Алексєєв, 24 роки. На сцену вийде з англомовною піснею "Назавжди". Біля нього в червоній сукні танцюватиме артистка київського балету "Фрідом" Юлія Зима-Блажків.

— Не варто шукати зради в тому, що український співак виступатиме від іншої країни, — говорить Ігор Кондратюк. — Правила Євробачення не забороняють цього. Це не перший випадок. 2009 року від Росії виступала наша співачка Анастасія Приходько, 2015-го українець Едуард Романюта представляв Молдову. Євробачення — це персональне змагання між артистами. Що більше наших виконавців там виступатимуть, то краще за кордоном знатимуть українську музику.

Росію представить співачка 29-річна Юлія Самойлова з піснею "Я не зламаюся". Виконавиця має інвалідність із 13 років, пересувається на візку. Торік не змогла взяти участь у конкурсі. СБУ на три роки заборонила Самойловій в'їжджати на територію України.

Влітку 2015-го виступала в Керчі у анексованому Криму. Під час номеру Самойлової на сцені встановлять декорацію у формі гори. Співачка сидітиме на її вершині. На репетиціях сукнею прикривали інвалідний візок. Юлії Самойловій не вдасться пройти у фінал конкурсу, за прогнозами букмекерів. У другому півфіналі їй прогнозують 11-те місце.

Співак і скрипаль білоруського походження 31-річний Олександр Рибак удруге представить Норвегію. 2009-го став переможцем Євробачення. Виступить із ­композицією "Як можна написати пісню". Після репетиції в Лісабоні опинився серед фаворитів конкурсу.

— Рибак із милого казкового хлопчика хоче перетворитися на короля вечірок, — каже музичний журналіст Філ Пухарєв, 26 років. — Але нинішній образ йому не личить. Співаку не вистачає розслабленості у виконанні. Натомість маємо надлишок пафосу й надриву. Швидше за все, артист не може привернути до себе увагу іншими способами.

Перемогу в конкурсі пророкують представниці Ізраїлю — 25-річній Нетті ­Барзілай.

— У своїй пісні "Іграшка" співає про сильних жінок і руйнування усталених стандартів краси, — продовжує Пухарєв. — Припускаю, що європейські глядачі втомилися від таких серйозних пісень, як у переможців Джамали та португальця Сальвадора Собрала. Тепер їм хочеться розваги, але такої, що чогось учить. З огляду на це, перемога Нетти є імовірною.

Фінал конкурсу Євробачення відбудеться 12 травня. У ньому виступлять представники 26 країн.

Читайте також: Стало відомо, до яких громадсько-політичних діячів українці ставляться найкраще