Світ
8 травня 2018
Британія хоче заборонити вологі серветки
Серветки містять пластик, який не розкладається у природі.
news-image

Згідно з намірами британського уряду, вологі серветки, які широко використовуються у різних сферах повсякденного життя, можуть зникнути з прилавків магазинів цієї країни. Про це повідомляє BBC, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Уряд стверджує, що його план з ліквідації пластикових відходів "включає продукти одноразового використання, такі як вологі серветки".

Серветки містять пластик, який не розкладається у природі.

Тому виробникам доведеться або створити серветку без пластику, або споживачі будуть змушені обходитися без цього товару.

Вологі серветки також є причиною 93% випадків забитих каналізаційних труб у Британії. Це спонукало уряд та промисловість зосередитись на тому, щоб переконати споживачів не викидати їх у стічні води.

Британський департамент навколишнього середовища, однак, визнає, що заохочує виробників змінювати склад вологих серветок, щоб вони піддавалися переробці і не містили пластику.

Згідно з оголошеними прем'єркою Терезою Мей планами, до 2042 року в країні мають зникнути всі "пластикові відходи, яких можна уникнути".

Читайте також: У США хлопчик вийшов з коми за день до відключення від системи життєзабезпечення