«Укрзалізниця» піднімає ціни на квитки
Зміниться й вартість квитків на електрички.
news-image

«На виконання Консолідованого фінансового плану «Укрзалізниці» на 2018 рік, затвердженого Кабміном опрацьовується проект наказу щодо поетапної індексації тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні у 2018 році. Наразі відповідний наказ пройшов узгодження Міністерства інфраструктури, причетних органів виконавчої влади та знаходиться на реєстрації в Міністерстві юстиції. Проектом наказу передбачено провести індексацію тарифів на перевезення пасажирів у 2 етапи по 12%. Тарифи будуть проіндексовані у всіх категоріях поїздів та вагонів (крім вагонів 1-го класу поїздів Інтерсіті+), що курсують територією України», — заявили в компанії.

Також індексується рівень тарифів на перевезення багажу та вантажобагажу на 100%. Тобто тарифи зростуть удвічі.

В «Укрзалізниці» плвідомили, що рівень тарифів на перевезення багажу та вантажобагажу у внутрішньому сполученні не змінювався з грудня 2003 року. Ціни на квитки для подорожей пасажирів у вагонах 2-го класу швидкісних поїздів Інтерсіті+ та вагонах 1-го та 2-го класу швидкісних поїздів Інтерсіті не змінювався з моменту заснування швидкісного руху у 2012 році. Вартість проїзду у вагонах СВ (по Україні) не змінювалась з 2009 року, а у всіх типах вагонів (крім СВ та Інтерсіті+) з жовтня 2014 року.

Зміниться й вартість квитків на електрички. У компанії зазначили, що тарифи на приміські перевезення встановлюються за узгодженням з місцевими владами.

Читайте також: «Укрзалізниця» планує запустити поїзд до Будапешта