Політика
9 травня 2018
Україна переможе нинішню агресію РФ, але не ціною великих жертв - Президент
Порошенко запевнив, що людські життя для Української держави є незрівнянно вищою цінністю, ніж вони були для «советской Родины».
news-image
Капітуляція у нинішній війні проти російської агресії для України є такою ж неприпустимою, як і перемога ціною колосальних людських жертв.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи під час акції "Перша хвилина миру", повідомляє кореспондент Укрінформу, передає «Є!».

Жодна війна, на жаль, не може обходитися без жертв і падіння рівня життя. Але для нас рівною мірою є неприйнятними як капітуляція, так і перемога ціною колосальних і неприпустимих жертв, - наголосив Глава держави.

Порошенко запевнив, що людські життя для Української держави є незрівнянно вищою цінністю, ніж вони були для «советской Родины».

А нам нужна одна победа, одна на всех, мы за ценой не постоим». Старші українці добре пам`ятають цю пісню солдата-фронтовика Булата Окуджави. Але ми тим і відрізняємося, що для нас ціна має значення, - підкреслив він.

Водночас Президент зауважив, що "розсудливий, неавантюрний та відповідальний підхід" до звільнення окупованих територій потребуватиме більшого часу, але, на його переконання, перемога неминуча.

Порошенко зауважив, що Україна переможе нинішню російську агресію "іншою ціною, іншим способом, іншими засобами", не лише військовими, не лише оборонними, а й політико-дипломатичними.