Політика
9 травня 2018
ЄС розчарований виходом США із Іранської ядерної угоди – Могеріні
У вівторок Президент Дональд Трамп оголосив про вихід США із міжнародної угоди.
news-image
Євросоюз розчарований рішенням Президента США Дональда Трампа про вихід із Спільного всеосяжного плану дій щодо Іранської ядерної програми (JCPOA) та сподівається, що Вашингтон перегляне свою позицію. 

Про це заявила високий представник ЄС у закордонних справах та політики безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі, передає «Є!».

Європейський Союз розчарований сьогоднішньою заявою Президента Сполучених Штатів щодо ядерної угоди з Іраном. Якщо США переглянуть свою позицію, ми це вітатимемо, - наголосила високий представник ЄС.

Як відзначається, міжнародні багатосторонні домовленості щодо іранської ядерної програми є ключовими для безпеки регіону, Європи та усього світу.

Доки Іран продовжуватиме дотримуватися відповідних зобов’язань, як він це робить, ЄС залишатиметься відданим повній і ефективній імплементації ядерних домовленостей, - заявила Могеріні.

Вона також висловила особливе занепокоєння рішенням Президента США Трампа увести нові санкції проти Ірану.

У вівторок Президент Дональд Трамп оголосив про вихід США із міжнародної угоди – Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми (JCPOA).