Світ
9 травня 2018
Обама розкритикував Трампа за вихід США із ядерної угоди з Іраном
Екс-президент США зазначив, що іранська угода значно відкотила ядерну програму Тегерана і була прикладом для можливої майбутньої угоди з Північною Кореєю.
news-image

Колишній президент США Барак Обама назвав помилкою рішення свого наступника Дональда Трампа про вихід із ядерної угоди з Іраном. Про це йдеться в заяві Обами на сторінці в Facebook, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

"Я вважаю, що рішення поставити ядерну угоду під загрозу без будь-яких порушень угоди з боку Ірану - це серйозна помилка. США в кінцевому підсумку ризикують залишитися переможеними у виборі між ядерною зброєю в руках Ірану і війною на Близькому Сході", - написав Обама.

Екс-президент США зазначив, що іранська угода значно відкотила ядерну програму Тегерана і була прикладом для можливої майбутньої угоди з Північною Кореєю. 

"Іранська ядерна угода - це зразок того, чого може досягти дипломатія. Її режим інспекцій та верифікації - це саме те, над чим США повинні працювати у випадку з КНДР. Саме тому сьогоднішня заява є помилковою", - заявив Обама.

Екс-президент США додав, що відмова від ядерної угоди з Іраном відвертає США від своїх найближчих союзників. Обама зазначив, що всеосяжний план дій щодо іранської ядерної програми працює, і цю думку "поділяють європейські союзники, незалежні експерти і чинний глава Міноборони США".

Читайте також:ЄС розчарований виходом США із Іранської ядерної угоди – Могеріні