МВФ надає Україні 17,5 мільярдів доларів
МВФ оцінює загальний обсяг фінансової допомоги країні протягом чотирьох років на рівні 40 млрд дол.
news-image

Міжнародний валютний фонд прийняв рішення надати України ще 17,5 мільярдів доларів. Таким чином загальний пакет фінансування становитиме 40 мільярдів.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає  Є | Єдність.інфо з посиланням на "Громадське.ТБ".

Гроші мають бути спрямовані на стабілізацію фінансової ситуації в крайні. Всього український уряд розраховує протягом чотирьох років отримати від Фонду близько 25 мільярдів доларів.

При цьому у рамках виконання програми співпраці із Фондом, український уряд виділить 12,5 мільярдів на компенсацію тарифів для малозабезпечених сімей.

Таким чином, місія МВФ, що працювала в Києві з 12 січня по 11 лютого 2015 року, досягла угоди на рівні персоналу з владою України про програму розширеного фінансування EFF (Extended Fund Facility, EFF) обсягом SDR 12,35 млрд (близько 17,5 млрд дол., або 15,5 млрд євро), повідомила директор-розпорядник Фонду Крістін Лагард в Брюсселі в четвер.

За її словами, крім того, нова програма передбачає більш широку порівняно з чинною програмою stand-by міжнародну фінансову підтримку. Враховуючи також намір влади України провести консультації з міжнародними кредиторами щодо підвищення стійкості суверенного боргу в середньостроковому періоді, МВФ оцінює загальний обсяг фінансової допомоги країні протягом чотирьох років на рівні 40 млрд дол., додала вона.