Суспільство
10 травня 2018
У Харкові ювелір підміняв золото на залізяки
Шахрай за місяць заробив півмільйона гривень.
news-image

У Харкові 42-річний ювелір, який працював майстром однієї з дільниць на ювелірній фабриці, привласнив понад 780 гр золота. Поо це повідомили у  прес-службі прокуратури Харківської області, передає «Є!»

"Досудовим розслідуванням встановлено, що влітку 2017 року чоловік привласнив понад 780 гр золота 585 проби. Частину дорогоцінного металу він замінив на інший метал, який не представляє великої матеріальної цінності. Ще на частині золота - умисно занижував пробу. Таким чином він змінив його вартість, щоб заробити на різниці. Викрили зловмисника під час інвентаризації", - розповіли у прокуратурі.

Зазначається, що сума завданих товариству збитків становить майже півмільйона гривень.  

Чоловік свою вину не визнає, зі слідством не співпрацює.  

Наразі Харківська місцева прокуратура №2 направила до суду обвинувальний акт за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна. 

Читайте також: «Це російська земля!»: у Харкові Україну назвали вигаданою країною (відео)