Суспільство
11 травня 2018
В Україні попередили про небезпеку комарів
Інфекція передається через укуси кровосисних комах, в основному комарів.
news-image

У Дергачівському районі Харкова медики зафіксували випадок дирофіляріозу – небезпечної інфекції, яку переносять комарі. Про це повідомляється на сайті "Харківського обласного лабораторного центру МОН", пише «Є!» з посиланням на РБК.

В місцеву лікарню звернулася жінка зі скаргами на наявність пухлини в області грудної клітини. Лікарі призначили операцію і вже після хірургічного втручання та лабораторних аналізів виявили інфекцію. Відзначається, що медики ввели комплекс протиепідемічних заходів.

В медустанові розповіли, як запобігти зараженню дирофіляріозу: обмежте прогулянки тварин у вечірній час в місцях, де багато комарів; проводьте профілактичне лікування домашніх тварин; поставте спеціальні сітки на вікна та двері, які можуть вберегти від потрапляння комарів до приміщення; знищуйте комарів у місцях виплоду і приміщеннях; використовуйте репеленти (хімічні речовини, що відлякують комах, кліщів, гризунів, птахів) Дірафіляріоз - трансмасивне паразитарне захворювання; гельмінтоз, що характеризується повільним розвитком і тривалим хронічним перебігом.

Інфекція передається через укуси кровосисних комах, в основному комарів. Раніше повідомлялося, що лікарі розповіли, чим загрожує укус кліща. 

Читайте також:Медики розповіли, яких продуктів варто уникати людям з хворими нирками