Суспільство
11 травня 2018
Супрун попередила про важкі наслідки, якими загрожують хворі ясна: від серцевої недостатності до проблем з ерекцією
Інфекція може загрожувати плоду під час внутрішньоутробного розвитку, тому жінкам перед вагітністю радять звернутись до стоматолога.
news-image

Про зв’язок між хворобами ясен та підвищеним ризиком розвитку серцево-судинних захворювань, діабету, хвороб органів дихання і навіть деяких видів раку на своїй сторінці у соцмережі попередила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, пише «Є!» з посиланням на Експрес.

"В організмі все взаємопов'язано. Тож при розвитку захворювань ясен (зокрема, гінгівіту, пародонтиту) з'являється джерело інфекції, що загрожує не лише здоров'ю зубів, а й іншим органам та системам, – пояснює Експрес-онлайн лікар – кардіолог Тарас Чабан, голова ВГО "Українська серцева фундація", – Адже збудник може поширюватись по організму гемолітичним шляхом (через кров), уражаючи той чи інший орган. Інфекція може дістатись до серця, що загрожує розвитком бактеріального ендокардиту. Тоді ураження зазнають клапани, це шлях до розвитку серцевої недостатності".
"Якщо збудником є стрептокок, то, потравши в органи дихання, він може уразити легені. Або ж може дістатись до суглобів і спричинити розвиток ревматизму, – каже Експрес-онлайн Петро Бідзіля, кандидат медичних наук. –

Інфекція може загрожувати плоду під час внутрішньоутробного розвитку, тому жінкам перед вагітністю радять звернутись до стоматолога.

А у чоловіків  можуть виникнути навіть проблеми з ерекцією.   Окрім того, медики запевнили, що існує й зворотній зв'язок, адже кровоточивість ясен може розвинутись на фоні важких захворювань, таких як цукровий діабет.

Тож дбайте про здоров'я своєї ротової порожнини, від цього залежить і загальне самопочуття!

Читайте також:Отруєння у Черкасах: більшість школярів сьогодні випишуть з лікарні