Суспільство
11 травня 2018
Українці ризикують своїм життям на смертельних атракціонах
Гарантії вижити на атракціоні нам ніхто не дає, тому перевірка каруселей та гойдалок залишається справою добровільною.
news-image

Оглядове колесо – найулюбленіша розвага дітей та дорослих. Ми вирішили на власному досвіді переконатися, чи безпечно на нього взагалі сідати, пише «Є!» з посиланням на ICTV.

«Приладів фіксації немає. Колесо крутиться. Я не можу сказати, що воно сильно стійке. У разі сильного вітру дитина може випасти звідси. Можете звернути увагу, під нами знаходиться плитка. У разі падіння, тут 20 метрів, нам забезпечена смерть», – коментує експерт Максим Несміянов.

Квитки, які нам видали, нічого не дадуть. Ми не знаємо, на скільки застраховане наше життя.

«Коли нас запускали на колесо огляду, нам повинні були розповісти правила, як ми повинні себе вести. Усе, що він сказав, сядьте один напроти одного. Не сказав, чи можна вставати, що робити у разі пожежі. Це порушення правил роботи цього атракціону, ми не знаємо, як себе поводити в екстреній ситуації», – додає Максим.

Далі – джампінг. Небезпечні мотузки, оголені дроти, гострі незрозумілі дроти в межах доступу дитини. А батут, здавалося б, найбезпечніший атракціон. Що там може скоїтися? А таки може! Дуже легко може підхопити вітер та віднести разом із дітьми. Тож обов’язково звертайте увагу на кріплення.

«Подивимося проводку. Вона зовнішня. Повинна бути ніде не пошкоджена. А тепер зверни увагу на примотки. Скотчем. У тому місці були зламані дроти, і вони їх просто змотали. Цього робити не можна. Це все може зіграти в один момент. Вогонь прийде прямо до дітей», – розповідає експерт Максим Несміянов.

Ви тільки подумайте – гарантії вижити на атракціоні нам ніхто не дає! Тому перевірка каруселей та гойдалок залишається справою добровільною. Тож маємо розраховувати на совість власників – будуть вони контролювати справність атракціонів чи ні.

Каруселі – це прибутковий бізнес. Але дорогий. За кордоном купують каруселі, які там вже пропрацювали не один десяток років. Це, звичайно, ризик. Експерти кажуть, що такі атракціони не завжди призводять до трагедії. Усі вони потребують постійного технічного контролю і повинні регулярно проходити перевірки. Реальні перевірки, а не на папері!

На жаль, найчастіше ремонт полягає тільки в тому, щоб зафарбувати іржу. І хай вони скріплять, зате ж крутяться. Якщо цей бізнес не контролюється державою, нам доводиться самостійно на око визначати стан атракціонів. І сподіватися, що техніка не підведе.

Читайте також:Встановили, чому непривабливі люди заробляють більше