Суспільство
11 травня 2018
У Раді хочуть скасувати вихідний 9 травня в Україні
На думку автора, метою проекту закону є, зокрема, зменшення впливу прорадянської та російської пропаганди через ідеологічні штампи про «Велику Вітчизняну Війну».
news-image

У Верховній Раді України зареєстрували законопроект про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні і Дня пам'яті та примирення. Відповідний законопроект розміщений на сайті парламенту. Ініціатором законопроекту є народний депутат Андрій Денисенко. Про це пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

«Пропонується святковий неробочий день з 9 травня «Дня перемоги над нацизмом» перенести на 8 травня – «День перемоги над нацизмом у Європі і День пам’яті та примирення»», - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

 Також зазначається, що метою та завданням законопроекту є: відновити історичну справедливість визнання ролі Союзників (Великої Британії, Сполучених Штатів Америки та інших країн Антигітлерівської коаліції) у завершенні Європейської кампанії у Другій Світовій Війні.

Зменшення впливу прорадянської та російської пропаганди через ідеологічні штампи про «Велику Вітчизняну Війну», які використовуються антиукраїнськими силами для роз’їдання самостійного існування нашої держави.

Читайте також:Жінкам дозволять працювати в шахтах та на шкідливих виробництвах