Суспільство
12 лютого 2015
Новий генпрокурор Віктор Шокін почав "чистку" в Печерському райсуді Києва
Генеральний прокурор України Віктор Шокін звернувся до народних депутатів з поданням про взяття під варту трьох суддів Печерського суду
news-image

Генеральний прокурор України Віктор Шокін звернувся до Верховної Ради України з поданням про надання згоди на затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою трьох суддів Печерського районного суду міста Києва А. Царевич, В. Кицюка і С. Вовка. Кримінальні виробництва розслідуються слідчим відділом прокуратури міста Києва, передає Є | Єдність.інфо з посиланням на прес-службу ГПУ.

Також Віктор Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення зазначених суддів з займаних посад.

Нагадаємо, що судді Печерського районного суду міста Києва А. Царевич і В. Кицюк підозрюються в тому, що вони, зловживаючи службовим становищем, умисно порушуючи вимоги закону, постановили завідомо неправосудні рішення у справах про адміністративне правопорушення. Таким чином, вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності кілька осіб у січні минулого року.

Їх дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України, тобто винесення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови, що спричинили тяжкі наслідки або вчинені з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах.

Читайте також: Шокін відкривав справи проти Колеснікова, Кушнарьова та Коломойського

Крім цього Генеральний прокурор України звернувся до Верховної Ради з поданням про надання згоди на затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою судді Печерського районного суду міста Києва С. Вовка.

Як відомо, цей суддя підозрюється у скоєнні тяжкого злочину, а саме в постанові завідомо неправосудного рішення у цивільній справі, яким позбавив законного власника його майна. Вказана кримінальна злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 375 КК України.