Події
11 травня 2018
В Україні зареєстрували новий лікарський препарат
Про це повідомила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.
news-image

Міністерство охорони здоров'я затвердило наказ про реєстрацію ліків, які потрібні для лікування деяких видів онкозахворювань у дітей.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Про це повідомила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook, зазначивши, що протипухлинний препарат "Космеген" досі ніколи не був зареєстрований в Україні. 

"Батьки та лікарі хворих дітей боялися почути назву цього препарату, адже це означало, що терміново потрібно шукати можливості його дістати – виїжджати за кордон або звертатися за допомогою до волонтерів", – сказала вона.

За словами Супрун, наразі немає жодних альтернатив "Космегену" і без нього дитина не отримає належного ефекту від лікування. Окрім того, одиниця препарату коштує близько 150-200 євро – в залежності від країни.

Щоби препарат пройшов реєстрацію і держава могла забезпечувати лікуванням більше дітей безоплатно, ми включили "Космеген" до централізованих закупівель через міжнародні організації, – зазначила Супрун.

Читайте також: Савченко у СІЗО втратила 17 кг й перенесла операцію – сестра
Читайте також: Супрун попередила про важкі наслідки, якими загрожують хворі ясна: від серцевої недостатності до проблем з ерекцією