Політика
13 травня 2018
У Вірменії сформували новий уряд
У Вірменії сформовано уряд Пашиняна.
news-image
12 травня президент Вірменії Армен Саркісян підписав серію указів про призначення нових міністрів у складі уряду на чолі з прем'єр-міністром Ніколом Пашиняном. Документи опубліковано на офіційному сайті президента Вірменії, передає «Є!».

Згідно з президентським указам, посади в уряді одержали представники опозиційної фракції "Єлк" Мане Танділян (міністр праці і з соціальних питань), Артак Зейналян (міністр юстиції) та Арарат Мірзоян (перший віце-прем'єр). Віце-прем'єром уряду став прес-секретар заснованої Пашиняном партії "Громадський договір" Тигран Авінян.

Ще одним віце-прем'єром Вірменії став екс-консультант Єреванського офісу Світового банку, глава правління вірменського "Ардшинбанку" Мгер Григорян.

На посаду міністра охорони здоров'я призначили безпартійного Армена Торосяна.

Міністром культури Вірменії стала випускниця курсу річної школи Флетчера в Університеті Тафтса (США), викладач Російсько-Вірменського університету, працівник американського Корпусу миру Ліліт Макунц.

Заступник міністра фінансів у попередньому уряді Атом Джанджугазян очолив мінфін, екс-глава мінспорту Грачья Ростомян – міністерство з НС, а колишній міністр охорони природи Арцвік Мінасян, – міністерство економічного розвитку та інвестицій.

Також у новий уряд увійшли Артур Хачатрян (міністр сільського господарства), Левон Варданян (міністр спорту та у справах молоді), Артур Григорян (міністр енергетичних інфраструктур і природних ресурсів), Ерік Григорян (міністр охорони природи), Ашот Акопян (міністр транспорту, зв'язку та інформаційних технологій), Мхітар Айрапетян (міністр діаспори), Сурен Папікян (міністр територіального управління та розвитку), Араїк Арутюнян (міністр освіти і науки), Давид Тоноян (глава міноборони) і Зограб Мнацаканян (глава МЗС).