Український «Сбербанк» збільшив статутний капітал на 67%
Згідно з повідомленням, збільшення статутного капіталу відбулось шляхом розміщення акцій додаткового випуску. Банк проведе приватне розміщення акцій додаткового випуску номіналом 1 грн.
news-image

Єдиний акціонер ПАТ «Сбербанк» (Київ) – Сбербанк (РФ) – вирішив збільшити статутний капітал українського дочірнього банку на 8,3 млрд грн, або на 66,6% – до 20,766 млрд грн. Про це з посиланням на дані системи розкриття інформації НКЦПФР пише Інтерфакс-Україна, повідомляє «Є!».

Згідно з повідомленням, збільшення статутного капіталу відбулось шляхом розміщення акцій додаткового випуску. Банк проведе приватне розміщення акцій додаткового випуску номіналом 1 грн. 

Рішення було прийняте 11 травня.

Згідно з рейтингом банків Mind, в Україні Сбербанк Росії є 100% дочірнім банком ПАТ «Сбербанк». В 2017 році, після введення санкцій проти російських банків, рейтинг життєздатності банку впав до низького. Наразі банк має 63671,1 млн грн чистих активів.

Згідно з даними Нацбанку України, станом на 1 жовтня 2017 року за розміром активів (40,69 млрд грн) фінустанова займала 9 місце серед 88 банків, що діяли в країні банків.

Читайте також:Гривня зміцнюється на відкритті міжбанку