Світ
15 травня 2018
Клімкін закликав ОБСЄ використати всі засоби впливу на РФ
відновлення миру на українській території залежить від готовності російської сторони припинити агресію проти України.
news-image

За словами глави МЗС, відновлення миру на українській території залежить від готовності російської сторони припинити агресію проти України.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав Парламентську Асамблею ОБСЄ використати усі наявні засоби та інструменти, щоб змусити Росію дотримуватися принципів Гельсінського Заключного акту та відмовитися від агресивної і загарбницької політики стосовно України. Про це глава МЗС заявив у понеділок, 14 травня, під час зустрічі з делегацією ПА ОБСЄ на чолі з президентом Асамблеї Георгієм Церетелі, повідомляє прес-служба дипвідомства, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

За його словами, відновлення миру на українській території залежить від готовності російської сторони припинити агресію проти України.

"Президент ПА ОБСЄ підкреслив, що під час відвідання Донецької області мав можливість оцінити складну безпекову та гуманітарну ситуацію на Донбасі, а також відзначив важливу роль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні", - йдеться у повідомленні

Крім того, Клімкін висловив вдячність президенту ПА ОБСЄ "за рішучу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в умовах триваючої збройної агресії РФ на Донбасі та незаконної окупації АР Крим та Севастополя".

У свою чергу, Церетелі запевнив у подальшому сприянні та підтримці ініціатив української сторони в рамках Асамблеї.

Нагадаємо, 3 травня міністерство закордонних справ України висловило розчарування з приводу того, що Росія залишається єдиною в ОБСЄ, хто наполегливо блокує розширення мандату місії на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей України.  В українському МЗС наголосили, що така поведінка російської сторони демонструє «ізольованість Росії у небажанні забезпечити дієвий міжнародний контроль на кордоні».

Читайте також:У розвідці Великобританії озвучили страхітливий прогноз для Путіна