75% житлового фонду України потребує ремонту
Необхідно внести зміни до законодавства і дати можливість людям управляти своєю власністю, обрати виконавця і надавача послуг з можливістю в подальшому замінювати такого надавача.
news-image

Понад 75% житлового фонду України потребує ремонту, оскільки збудовані до 1985 року. 

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на брифінгу у Києві, повідомляє "Укрінформ".

"Понад 75% житлового фонду України, який був побудований до 1985 року, потребує не лише термомедернізації, але й ремонту. Малі міста не можуть самостійно вирішити цю проблему", – сказав Зубко

Він наголосив, що для такого житла необхідний ефективний власник.  

"Поки люди не зрозуміють, що приватизована квартира в будинку – це частина великої власності, нам буде дуже важко, скільки би ми коштів не надавали, ефективно використати цей ресурс", – сказав віце-прем'єр.

За його словами, необхідно внести зміни до законодавства і дати можливість людям управляти своєю власністю, обрати виконавця і надавача послуг з можливістю в подальшому замінювати такого надавача. 

Зубко зауважив, що муніципалітети мають першочергово витрачати кошти, які закладені у місцевих бюджетах на ремонт житлового фонду, на будинки, які прийняли рішення щодо термомодернізації.

Читайте також:Мінсоцполітики оприлюднило нові форми заяви та декларації про доходи для отримання субсидії