Київ
15 травня 2018
На кожного першокласника у Києві витратять майже 6 тисяч гривень
Для перших класів школи мають закупити сучасні меблі, спеціальне комп’ютерне обладнання, передбачити дидактичні матеріали, тощо.
news-image

У Києві витратять майже 200 млн грн на створення необхідних умов для успішної реалізації Нової української школи, повідомила голова постійної комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко, пише «Є!» з посиланням на UA News.

«Успішна реалізація нової української школи можлива за таких передумов: достатнє фінансування, створення нового освітнього середовища у закладах освіти та підготовка вчителів до нових освітніх стандартів. На ці потреби Київ виділив майже вдвічі більше, ніж того вимагав Кабмін – 130 мільйонів. Ще майже 70 мільйонів столиця отримала з державного бюджету», – зазначила Старостенко.

За словами чиновниці, зараз у Києві діє 13 освітніх програм, серед яких особливо важливою до виконання є створення нового освітнього простору в рамках реформи.

Так, для перших класів школи мають закупити сучасні меблі, спеціальне комп’ютерне обладнання, передбачити дидактичні матеріали, тощо.

Читайте також:Новий порядок прийому до школи зменшить «вступні побори», – експерт