Події
16 травня 2018
Стан Сенцова контролюють медики колонії
14 травня засуджений Сенцов звернувся до адміністрації виправної установи, де він відбуває покарання, із заявою про відмову від прийому їжі.
news-image

Український режисер Олег Сенцов, який відбуває покарання в колонії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, оголосив голодування в знак протесту проти вироків українським громадянам в Росії, знаходиться під наглядом тюремних лікарів, його здоров'я не викликає занепокоєння, повідомили в прес-бюро регіонального управління Федеральної служби виконання покарань, пише «Є!» з посиланням на Інтерфакс Україна.

"14 травня засуджений Сенцов звернувся до адміністрації виправної установи, де він відбуває покарання, із заявою про відмову від прийому їжі", - йдеться в повідомленні прес-бюро, що надійшов в середу на запит "Інтерфаксу".

У ньому наголошується, що в даний час О.Сенцов знаходиться під постійним контролем працівників медичної частини установи.

"Стан його здоров'я задовільний. При подальшому відмову від прийому їжі динамічне спостереження за Сенцовим медичними працівниками буде продовжено, а також проведені загальноклінічні аналізи для спостереження за станом його здоров'я", - йдеться в прес-релізі.

Раніше в середу сайт "Громадське" з посиланням на двоюрідну сестру О.Сенцова Наталію Каплан повідомив, що О.Сенцов оголосив голодування.

"Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом і знаходиться в колонії міста Лабитнангі, оголосив безстрокове голодування з 14 травня 2018 року. Єдиною умовою її припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ", - написав О.Сенцов в заяві, скан-копія якого була опублікована сайтом.

За даними видання, О.Сенцов повідомив адвокату, що готувався до голодування два місяці, відмовляючись від передач та "фізично налаштовуючи організм". У зв'язку з цим захисник не виключив, що О.Сенцова можуть направити на примусове психіатричне обстеження і організовують примусове харчування.

Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за спробу створення на території Криму терористичного співтовариства.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (РФ), більш відомої як "Білий ведмідь".

Читайте також:Сенцов оголосив голодування в російській колонії та готовий померти