Події
16 травня 2018
Побиття Найєма. Суд залишив під домашнім арештом одного з підозрюваних
8 травня Генеральна прокуратура України направила до Азербайджану запит на екстрадицію Магомеда-Аміна Саїтова, четвертого підозрюваного в побитті народного депутата Мустафи Найєма.
news-image

Суддя відмовив у задоволенні апеляційної скарги Ахмеда Саїтова. Про це пише «Є!» з посиланням наТиждень.

У Києві Апеляційний суд не задовольнив скаргу сторони захисту Ахмеда-Абубакаровича Саїтова, якого підозрюють у нападі на народного депутата Мустафу Найєма. Відповідне рішення суддя ухвалив у середу, 16 травня.

"Суд постановив ухвалу суду залишити без змін, подані апеляції сторін залишити без задоволення", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 8 травня  Генеральна прокуратура України направила до Азербайджану запит на екстрадицію Магомеда-Аміна Саїтова, четвертого підозрюваного в побитті народного депутата Мустафи Найєма. Зазначається, що міжнародне законодавство не обмежує терміни розгляду такого запиту, тож про дату видачі Саїтова наразі говорити зарано.

Як повідомлялося, 7 травня  адвокат Олег Іщенко повідомив, що в Азербайджані правоохоронці відпустили Магомед-Амін Саїтова, четвертого підозрюваного в побитті народного депутата Мустафи Найєма. Так, у Азербайджані суд 5 травня відпустив Саїтова під особисте зобов'язання.

7 травня Шевченківський районний суд міста Києва заочно обрав Магомед-Аміну Саітову, який підозрюється у побитті народного депутата України Мустафи Найєма, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 1 липня.

Також 5 травня правоохоронцями Азербайджану було затримано Магомеда-Аміна Саітова, підозрюваного у побитті народного депутата Мустафи Найєма.

Як повідомлялось, 30 квітня у Києві, біля Бесарабського ринку, стався конфлікт. Так, народний депутат Мустафа Найєм рухався власним автомобілем у напрямку Бессарабської площі. На дорозі його підрізав  Мercedes, через що почалася сварка. У цей момент до них під'їхав автомобіль BMW. Під час конфлікту один із незнайомців вдарив нардепа в щелепу. Зловмисники з місця події зникли. Для розшуку автомобілів правоохоронці ввели план "Перехоплення". Трьох зловмисників затримали. Чоловіка, який вдарив нардепа Найєма, ще розшукують. Найєма забрали "швидкою" до лікарні.

Згодом Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід для трьох підозрюваний у нападі на народного депутата Мустафу Найєма.

2 травня стало відомо, що правоохоронці оголосили в розшук одного з учасників конфлікту, який завдав тілесних ушкоджень народному депутату Мустафі Найєму і зник з місця події, Магомеда-Аміна Саїтова.

Читайте також:В Києві затримали викрадача мотоцикла брата Найєма – ЗМІ