Війна
16 травня 2018
Уряд виділив кошти на житло для сімей бійців АТО
Уряд змінив систему використання коштів. Як зазначається, гроші будуть надаватися адресно, без можливості вибудовувати корупційні схеми на цьому ресурсі.
news-image

За словами Гройсмана, Кабмін змінив систему використання коштів. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про виділення 300 мільйонів гривень на придбання квартир для сімей українських військових, загиблих або поранених в зоні проведення АТО, а нині операції Об’єднаних сил. Про це в середу, 16 травня, повідомивпрем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

За його словами, уряд змінив систему використання коштів. Як зазначається, гроші будуть надаватися адресно, без можливості вибудовувати корупційні схеми на цьому ресурсі.

"Віднині ми надаємо гроші, і люди самі придбають житло. Є конкретна родина, вона отримає кошти, і за ці кошти сама придбає те, що вони хочуть придбати. Проблема вирішена системно", – наголосив Гройсман.

Нагадаємо, 6 грудня 2017 року президент Петро Порошенко підписав закон № 4995 “Про внесення змін до законодавчих актів з питань забезпечення жилими приміщеннями військовослужбовців та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби”.

Як повідомлялось, 7 листопада Верховна Рада України ухвалила в цілому проект закону про забезпечення житлом сімей загиблих бійців АТО.

Читайте також:ООС: за минулу добу один український захисник загинув, ще двох було поранено