Події
16 травня 2018
Клімкін у Раді Європи порушить питання українських політв'язнів, зокрема й Сенцова
Павло Клімкін порушить питання українських політв'язнів на засіданні комітету міністрів Ради Європи 17-18 травня у Данії.
news-image

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін порушить питання українських політв'язнів на засіданні комітету міністрів Ради Європи 17-18 травня у Данії, повідомив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба. Про це пише «Є!» з посиланням на Інтерфакс Україна.

"17-18 травня у Данії відбудеться міністерське засідання Ради Європи. Захист прав і звільнення наших заручників у Росії та на окупованих територіях Криму і Донбасу буде однією із головних тем під час зустрічей Павла Клімкіна на цьому заході", - написав Д.Кулеба на своїй сторінці у Facebook в середу.

Поспред України, коментуючи рішення українського політв'язня Олега Сенцова, який 14 травня оголосив голодування, зазначив: "Акт не відчаю, а сили".

"Рада Європи та інші міжнародні гравці можуть і мають зробити більше. Ми невтомно наполягатимемо на цьому доти, доки всі наші політв'язні не повернуться додому", - додав Д.Кулеба.

Раніше цього дня інтернет-видання "Громадське" з посиланням на двоюрідну сестру О.Сенцова, Наталію Каплан, повідомило, що незаконно засуджений в РФ О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримуються у РФ та анексованому Криму.

Читайте також:Стан Сенцова контролюють медики колонії