Політика
17 травня 2018
Канада вимагає розслідування зіткнень на кордоні Сектора Гази
Палестинці хочуть, щоб Східний Єрусалим був столицею їхньої майбутньої держави.
news-image
Зіткнення на кордоні Ізраїлю і Сектора Гази, в результаті яких були вбиті десятки палестинців, вимагають детального розслідування.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу, передає «Є!».

Ми обов’язково мусимо точно встановити, що відбувається в Секторі Гази. Канада закликає до негайного незалежного розслідування, яке ретельно вивчить усю інформацію, у тому числі стосовно підбурювання, насильства та надмірного застосування сили, - сказав Трюдо.

На його переконання, «неодноразове застосування надмірної сили та бойових набоїв не можна пробачати».

Канада готова підтримати будь-які подібні зусилля. Ми тісно співпрацюватимемо із нашими міжнародними партнерами та в межах міжнародних інституцій, аби залагодити цю серйозну ситуацію, - наголосив прем'єр-міністр Канади.

За його словами, Канада «засуджує та дуже занепокоєна» кривавими сутичками у Секторі Гази.

Як повідомлялося раніше, 14 травня Сполучені Штати Америки офіційно відкрили своє посольство у місті Єрусалим. На кордоні сектора Гази за кілька годин до відкриття посольства розпочалися сутички, у яких, за останніми даними, загинули 60 людей.

Палестинці хочуть, щоб Східний Єрусалим був столицею їхньої майбутньої держави. Ізраїль приєднав Східний Єрусалим і оголосив усе місто своєю столицею, але цей крок не визнаний міжнародним співтовариством.

Рішення Трампа викликало протести, 128 держав засудили його під час голосування Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй.