Суспільство
17 травня 2018
Вчені: низька зарплата веде до смертоносного захворювання мозку
Невдоволення низькою зарплатою повільно підточує здоров’я людини та призводить до виникнення смертельно небезпечного психічного захворювання.
news-image

Наукові фахівці Університетського коледжу Лондона виявили: невдоволення низькою зарплатою повільно підточує здоров’я людини та при найбільш несприятливому розвитку сценарію призводить до виникнення смертельно небезпечного психічного захворювання. Про це пише «Є!» з посиланням на Українське Здоров'я.

«У малозабезпечених людей ризик розвитку деменції на 50% вище, ніж у заможних», – підсумували вчені.

Такий висновок був зроблений експертами після аналізу даних спостережень за 6 тис. осіб, народжених з 1902 по 1943 рік. Намагаючись зрозуміти, чи впливають соціально-економічні фактори на розвиток вікового недоумства, і якщо так, то наскільки серйозно, дослідники встановили: у людей, які мало отримують, в дійсності спостерігається набагато більш високий ризик отримати в старості деменцію. 

Вчені говорять, що ймовірність слабоумства в такому випадку стає вище як наслідок того, що людина змушена жити під постійним пресом нервового напруження, пов’язаного з невдоволенням своїм становищем. Крім того, гроші дозволяють людям вести більш активне соціальне життя, що йде на користь когнітивних функцій, в той час як безгрошів’я сприяє ізоляціонізму, а це особливо сприятливий фактор для розвитку психічних відхилень.

Деменція являє собою хронічне прогресуюче захворювання головного мозку. Вона характеризується зниженням всіх вищих когнітивних функцій, – це означає, що у людини поступово деградують пам’ять, мислення, орієнтування, розуміння, обчислення, здатність навчатися, судження. Також при деменції виникають негативні емоційні зміни: стають постійними занепокоєння, дратівливість, запальність, депресія, байдужість до того, що було раніше значимо.

Існує кілька різних форм деменції, але всі вони мають загальну властивість: виникає при даному захворюванні деградація прогресує з віком.

Читайте також:Середня зарплата до кінця року може сягнути 10 тис. грн